A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Бистрицька гімназія Кролевецької міської ради

Як діяти якщо тобі  пропонують зробити щось погане.

Дата: 06.03.2023 11:15
Кількість переглядів: 22

#Як діяти якщо тобі  пропонують зробити щось погане

1. Якщо ти відчуваєш, що пропозиція з якою до тебе/групи звернулись є неправильною, то найкращим варіантом є просто сказати “ні”. Адже ти маєш право відмовитись від того, що не відповідає твоїм переконанням або може зашкодити іншій людині.

2. Оціни наслідки своєї згоди. Обдумай, які наслідки можуть бути від того, що ти погодишся на певну пропозицію. Чим це може загрожувати особисто тобі і іншим.

3. Поговори з кимось. Якщо ти відчуваєш, що не можеш самостійно розібратись з ситуацією, то обов’язково поговори з людиною, якій ти довіряєш. Це можуть бути: батьки, вчителі, психолог або інша близька тобі людина.

4. Пам’ятай, що ніхто не може змусити тебе робити щось, що не є правильним. 

5. Якщо подібні пропозиції надходять до тебе через соціальні мережі, або чат-групи в Telegram, то пам’ятай про власну конфіденційність і безпеку (як змінити налаштування конфіденційності дивись нижче)

6. Одразу вийди з групи і більше не звертайся до неї. 

7. Збережи докази. Якщо ти отримуєш повідомлення від людей, які примушують робити щось погане, збережи докази цих повідомлень (скріншоти, текстові повідомлення тощо).

8. Повідом службу підтримки Telegram. Якщо група порушує правила Telegram або містить контент, який може завдати шкоди, повідом про це службу підтримки Telegram. Вони можуть прийняти заходи щодо закриття групи та виключення користувачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора