A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Бистрицька гімназія Кролевецької міської ради

Небезпечні групи в соцмережах!

Дата: 06.03.2023 11:02
Кількість переглядів: 24

#Доувагибатьків! Можливо, ваші діти зареєстровані у небезпечних групах в соцмережах!

У нинішній час неможливо ізолювати підлітків від соцмереж, але батькам варто цікавитися віртуальним життям дітей, переглядати, у яких групах вони зареєстровані, хто у них в друзях. Слід неодмінно пояснювати, які нещастя трапляються з дітьми через небезпечні ігри в Інтернеті, і що після фатального кроку уже не буде ні другого, ні третього життя, взагалі жодного.

Відповідно до статистичних даних найбільш вразлива вікова категорія для залучення у «нкбезпечні групи" − учні 5-11 класів, а також діти, які проживають у неповних та проблемних сім’ях. Такі діти хочуть самоствердитися, бодай у такий ризикований спосіб, довести усім, які вони «круті» і, на жаль, не усвідомлюють та не передбачають наслідків своїх дій.

Найголовніше, зараз для батьків – це  бути уважними до своїх дітей, спілкуватися з ними, щоб вони хотіли ділитись своїми проблемами з рідними, а не з віртуальними, так званими «друзями»

#Якрозпізнатинебезпечнугрупу

1. Логотип: знаки богів, тварин, предметів.

У кожної групи є свій логотип. Найчастіше це символіка тотемних тварин — дитина, думаючи, що він частина чогось важливого, ритуального і доступного обраним, сприймає логотип як татем, який дає йому за умови виконання інструкцій могутність і безкарність. 

2. Картинки і фото в сірому, чорному і червоному кольорі

Сумні фотографії в сірих тонах, тривожні червоно-чорні малюнки гнітюче впливають на психіку. При їх розгляданні дитяча психіка входить в стан депресії, замкнутої кімнати, з якої немає виходу. Дитина вже не бачить різниці між реальним і віртуальним світом. 

3. Психоделічна музика.

#Дитинавступилавнебезпечнуспільноту в соцмережах: чотири тривожних сигнали

Якщо з першого класу підліток дружив з Петром з сусіднього під'їзду і у нього була компанія в класі, а тепер коло друзів, а головне — інтересів, різко змінився (протягом 3-5 днів), це тривожний дзвіночок. Особливо якщо зміни супроводжуються «просвітленням»: підліток стає відстороненим від реального життя і починає погоджуватися з усім, що йому говорять. Адже вважає, що все, що відбувається — неважливо, а головна мета його життя — в віртуальному співтоваристві, де він нарешті зрозумів сенс життя і знайшов однодумців.

Ще тривожні сигнали, що вказують на те, що ваша дитина могла потрапити під вплив небезпечної групи, — зміна розпорядку дня (став вечеряти в кімнаті, змінює час відвідувань секцій) і неабияка пунктуальність в його дотриманні. Особливо якщо за комп'ютер дитина сідає в один і той же час (незважаючи ні на що). Адміністратори таких груп встановлюють над підлітком контроль, виховуючи в ньому сліпе підпорядкування: вказується час, коли в неї повинні входити учасники-однодумці.

А коли в онлайн-просторі одночасно багато дітей, незадоволених життям, настрій «життя — біль» легше підтримувати і вселяти ідею «зроби те-то — і тобі буде добре». Відвідування групи стає ритуалом — чимось важливим, забороненим і необхідним: отримати недозволене і відчути себе одним з обраних — дуже важливо для підлітка. Таким чином, дитині прищеплюється стадний інстинкт, а, як відомо, натовпом простіше керувати.

У всіх підлітків поведінка — демонстративна: вони хочуть, щоб їх дії були помічені і оцінені (не завжди позитивно). Тому, захопившись чимось, підлітки починають це демонструвати в малюнках. При цьому у дитини, яка потрапила під вплив небезпечних груп, з'являються невластиві раніше зображення, пов'язані з його новою «ідеологією», які він активно демонструє, не ховаючи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора